onze werkwijze

over onsneem contact op
altijd persoonlijk contact
bereikbaar in noodgevallen
geen nummertje
betrouwbaar & professioneel

hoe werkt Nieboer Bewindvoering?

Bij Nieboer Bewindvoering werken wij op een persoonlijke wijze. Wij begrijpen namelijk dat bewindvoering heftig kan zijn. We nemen de zorgen weg en zijn er juist om te helpen. Wij helpen om weer overzicht en de zaken op orde te krijgen. Wij doen dit als volgt:

kennismakingsgesprek

Nadat er contact met ons is opgenomen via telefoon, mail of ons contactformulier, plannen we een kennismakingsgesprek in. Het doel van dit gesprek is om kennis te maken en vindt bij voorkeur plaats bij de cliënt thuis. Zo krijgt de bewindvoerder direct een beeld van hem/haar, de thuissituatie, de sociale situatie en hoe hij/zij in deze situatie terecht is gekomen. Voor de cliënt kan dit gesprek meteen een duidelijk beeld geven van het traject.

lees meer

aanvraag bewindvoering

Wanneer beide partijen het traject met elkaar willen aangaan, wordt de huidige financiële situatie in kaart gebracht en worden alle gegevens verzameld om een aanvraag in te kunnen dienen bij de rechtbank.

Vervolgens zal er dan een zitting in de rechtbank worden gehouden over de aanvraag. De kantonrechter bepaalt dan of bewind gewenst/noodzakelijk is.

start bewind

Als het bewind is uitgesproken door de kantonrechter, wordt de financiële situatie van de cliënt nogmaals gedetailleerd in kaart gebracht om zo een helder startpunt te hebben. Er wordt gekeken naar de inkomsten en uitgaven, eventuele schulden en met welke instanties er contact is. Daarna bepalen we samen het doel van het bewind en stellen we een budgetplan op.

Nieboer Bewindvoering zal namens de cliënt de instanties waar contact mee is, op de hoogte stellen van het uitgesproken bewind.

lees meer

rekeningen openen

Er worden twee nieuwe rekeningen geopend op naam van de cliënt; een beheerrekening en een leefgeldrekening. Over de beheerrekening heeft de bewindvoerder de zeggenschap en hierop komen de inkomsten binnen en hiervan worden de vaste lasten betaald. Van de leefgeldrekening krijgt de cliënt de bankpas. Op deze rekening wordt wekelijks het geld gestort waarvan hij/zij moet leven.

waarvoor zorgt Nieboer Bewindvoering?

Tijdens het bewind zorgt Nieboer Bewindvoering voor de volgende zaken:

  • het betalen van de vaste lasten
  • het aanvragen van toeslagen en eventuele kwijtscheldingen
  • de aanvraag voor bijzondere bijstand
  • de belastingaangifte
  • het contact met alle instanties
  • het treffen van betalingsregelingen in geval van geringe schulden
  • de begeleiding naar de schuldhulpverlening in geval van problematische schulden

De cliënt kan tijdens het bewind op elk gewenst moment inloggen in zijn/ haar dossier om te zien hoe de financiële status is.

neem contact op